Nieuws

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Campagne ‘De meest leefbare ggz-omgeving’

Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Hoe ziet een healing environment in de ggz eruit? Hoe kunnen behandeling en rehabilitatie vaker ambulant plaatsvinden? En welke gevolgen heeft dat voor ggz-gebouwen? Stichting de nieuwe draai zoekt, samen met GGZ Nederland, RIBW Alliantie, LOC Zeggenschap in zorg en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, antwoorden op bovenstaande vragen. In de campagne ‘De meest leefbare ggz-omgeving‘ verzamelen we best practices, leren we van elkaar en belonen we de meest ambitieuze plannen om ggz-omgevingen gezonder, mensvriendelijker en energieopwekkender te maken. (20-11-2017 14:01)

Thuis blijven wonen vraagt vertrouwen en creativiteit

Via ActiZ hebben bijna 70 bestuurders en professionals in zorg en ondersteuning hun dagelijkse ervaringen met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) gedeeld. Willemijn van der Zwaard, senior adviseur bij de RVS en projectleider van De Zorgagenda, geeft in dit artikel een korte terugkoppeling van de resultaten. (17-11-2017)

Provincie helpt gemeenten bij afstemming wonen en zorg

Provincie Zuid-Holland stelt een instrument beschikbaar waarmee gemeenten en partners in hun woonbeleid beter rekening kunnen houden met de veranderende zorgvraag. Dat maakte gedeputeerde Adri Bom-Lemstra bekend na een succesvol experiment met de WoonZorgwijzer. (16-11-2017 10:41)

Wonen en zorg in de toekomst

Ouderen in Nederland blijven steeds langer zelfstandig wonen. En dus liggen er voor gemeenten uitdagingen waar een oplossing voor moet worden gezocht. Hoe organiseren zij ambulante- en zorgbegeleiding voor mensen die dat nodig hebben? Hoe kan zelfstandig ‘zorgwonen’ betaalbaar gehouden worden? Kenniscentrum adviseur Yvonne Witter ziet de oplossing van de woonzorgopgave in het samenspel van corporaties, lokale overheden en zorgorganisaties. Zij schetst samen met Ellen Olde Bijvank, zelfstandig adviseur wonen, zorg en welzijn, de ontwikkelingen in een onafhankelijke bijlage bij Elsevier over leven met een beperking. (15-11-2017)

Blog - Over de grenzen kijken

Met het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg kijken we graag over de grenzen. Het is zelfs de reden dat het Kenniscentrum is opgericht. De sectoren wonen, welzijn en zorg opereren nog te vaak in de eigen koker. Voor kwetsbare mensen die weer of langer in de wijk willen wonen is dat niet zo effectief. Mensen willen een integrale oplossing want hun wensen en behoeftes vallen niet in sectoren uiteen. (14-11-2017)

RSS Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg