Nieuws

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Zorg maakt werk van duurzaamheid: Het pareltje aan de kroon van Zorgbalans

‘Omdat goede zorg heel persoonlijk is’ is het motto van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans, actief in Kennemerland en Zuid-Holland Noord. Die goede zorg vertaalt zich óók in een goed onderkomen. Een treffend voorbeeld daarvan is de nieuwbouw op de locaties Horstendaal en Saanensduin in Bennebroek, sinds medio juni in gebruik: zonder gasaansluiting, mét 500 zonnepanelen en met triple glas. 'Dit is het pareltje aan onze kroon qua duurzaamheid, voor groepswonen met dementie.' (12-07-2018 16:10)

WoonincPlusVitalis: integraal woonzorgaanbod voor Eindhovense senioren

Langer zelfstandig wonen van ouderen vraagt om nieuwe en vooral integrale producten van wonen, welzijn en zorg. Om die reden ontwikkelden de Eindhovense woningcorporatie Wooninc. en zorgorganisatie Vitalis WoonZorg Groep twee producten die zij aanbieden onder de merknaam WoonincplusVitalis. Afgelopen jaar is ook een gezamenlijk klantcentrum ingericht waar senioren voor advies terecht kunnen. 'De essentie van onze aanpak is een garantie op een goede oplossing als je wat ouder wordt. Dat kan van alles zijn, afhankelijk van waar een senior wil wonen en wat iemand extra nodig heeft', vertellen Pascale Bartels, directeur klantcentrum en Mijke Graat, regisseur Zorgverkoop & Marketing. (12-07-2018 09:22)

Inspiratie uit inzendingen i-Opener

De inzendingen voor de innovatieprijsvraag i-Opener, een initiatief van KWH en Aedes, hadden in 2017 het thema wonen en zorg. In totaal zijn 23 projecten ingediend. De jury was verrast door het grote aantal, de kwaliteit en de grote variatie in onderwerp en aanpak van de inzendingen. Daarom hebben KWH en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg de inzendingen gebundeld ter inspiratie voor andere woningcorporaties. (10-07-2018 13:12)

Het Oranjepark: Duits meergeneratie wonen als voorbeeld

Deze zomer start in Ermelo de bouw van de volledig energieneutrale woonwijk, Het Oranjepark. In deze wijk zullen jong en oud, vitaal en kwetsbaar, alleenwonenden en gezinnen samenleven op basis van wederkerigheid. Op een heel praktische manier zullen de bewoners van het park elkaar helpen zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en eenzaamheid vermindert. De basis voor deze meergeneratiebuurt ligt in Duitsland. (04-07-2018)

Werkconferentie Samenwerking wonen, zorg en welzijn

Aedes, ActiZ, VGN, GGZ Nederland, Federatie Opvang, RIBW Alliantie en Sociaal Werk Nederland organiseren op 17 september een werkconferentie. (02-07-2018)

RSS Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg