Nieuws

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

De ontwikkeling van kleinschalig groepswonen voor mensen met dementie

Van verpleeghuis naar dementievriendelijk ontwerp. Het beeld van het vroegere verpleeghuis met lange gangen, meerbedskamers en spruitjeslucht is gelukkig allang niet meer de norm in Nederland. De verpleeghuiszorg voor mensen met dementie is veranderd. Kenniscentrum adviseur Penny Senior schetst de ontwikkelingen in een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. (19-09-2017)

Meer zorg nodig in de wijk? Vergeet het wonen niet

Wat moet er gebeuren om goede zorg voor de ongeveer 500.000 kwetsbare ouderen die nog thuis wonen te waarborgen? Die vraag stond donderdag 7 september centraal op het mede door ActiZ georganiseerde EerstelijnsCafé. Zorgverleners, bestuurders en politici wisselden er met elkaar van gedachten. De eerstelijnszorg speelt met allerlei initiatieven in op de steeds groter wordende zorgvraag van 75-plussers. (18-09-2017 15:29)

Zakboekje Wonen voor mantelzorgers

Wat houdt het in om ouders in huis te nemen? Of om een mantelzorgwoning in de tuin te plaatsen? In het Zakboekje Wonen geeft Mezzo mantelzorgers informatie, tips en suggesties over de mogelijkheden om samen te wonen om voor elkaar te zorgen. (18-09-2017 13:29)

Al bijna 600 deelnemers voor Expeditie Begonia

Op het congres over innovatieve woonvormen op 11 oktober zijn al zo'n 350 organisaties in wonen, welzijn en zorg vertegenwoordigd. Onder de bijna 600 deelnemers zijn ook veel actieve burgers en vrijwilligers. Wilt u weten welke organisaties u ontmoet? Bekijk hier het overzicht van aanwezige organisaties. U kunt zich nog aanmelden, maar wees er snel bij want de Rijtuigenloods is bijna vol! (14-09-2017)

Festival of Older People: ouderen bestaan niet

Hoe zou een maatschappij eruit zien waarin het onderscheid tussen oud en jong niet bestaat? Deze vraag staat centraal op het Festival of Older People op 17 en 18 oktober in Utrecht. Het programma bestaat uit een congres voor professionals en een voor iedereen toegankelijk festival. (13-09-2017 14:00)

RSS Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg