Nieuws

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Stadlander combineert duurzaam met Langer Thuis

Stadlander is een woningcorporatie met ongeveer 15.000 woningen in haar werkgebied West-Brabant en Tholen, een potentieel krimpgebied. Ze heeft een groot aantal woningen dat toe is aan sloop en nieuwbouw of renovatie. Het gaat zowel om grondgebonden als portieketagewoningen, veelal met een bescheiden woonoppervlak en in de jaren ‘60 en ‘70 gebouwd. Daarnaast ziet Stadlander haar huurders vergrijzen. Zowel vanuit de politiek als vanuit de wens van de betreffende bewoners zelf is er een groeiende vraag naar Langer Thuis wonen. De meeste woningen van Stadlander zijn daar nog niet op voorbereid. (15-11-2018)

Licht in het Nieuwe Feithenhof

Vandaag, woensdag 14 november, vindt de officiële opening plaats van het Nieuwe Feithenhof, een locatie van zorgorganisatie WZU Veluwe. Bestuurder Wim Martens is trots op het resultaat: 'De locatie was verouderd en helemaal verbouwd. Het was van binnen helemaal donker en bruin'. Nu is er veel glas en licht. (14-11-2018)

Een nieuwe morgen: inspiratie voor verbinding van jong en oud

In de documentaire 'Een nieuwe morgen' vertelt regisseur Kim Brand het verhaal van verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht waar jong en oud samen wonen. De film was uitgangspunt voor een campagne die partijen op een nieuwe manier wil laten nadenken over mogelijke manieren om jong en oud samen te brengen. De ideeën, tips en goede voorbeelden die dit opleverde zijn nu gebundeld in een inspiratiemagazine. (08-11-2018 15:25)

Een goede buur in De Steiger

Naar elkaar omzien, een goede buur zijn. Dat gebeurt er in het complex De Steiger’, zegt Martijn Sweitser, adjunct-directeur Klant & Wonen deltaWonen. Op 30 oktober namen corporatiemedewerkers een kijkje bij dit 'gemengd wonen' project in Zwolle tijdens een excursie van het Aedes-netwerk Wonen en Zorg. (08-11-2018 11:16)

Zorg maakt werk van duurzaamheid: Bij Hoge Veld begint duurzaamheid met een goede basis

Een goed en duurzaam gebouw bouwen. Dat was de insteek van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé toen de vernieuwing van de oude locatie ’t Hoge Veld in Aalten ter tafel kwam. De organisatie nam afscheid van het oude gebouw en koos voor nieuwbouw. Direct naast het oude gebouw verrees in 2013 het eerste zorggebouw met een BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) In-Use keurmerk: de moeite van een bezoekje aan de Achterhoek waard. (31-10-2018)

RSS Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg